10 Изобретателни Модела Чаши за Кафе

Кафето, онази невероятна течност, която ни кара да се превърнем от леко раздразнителни, в усмихнати, работещи, учещи и наслаждаващи се на живота хора. Петдесет и четири процента от хората по света пият кафе всеки ден, но тук не е важно само какво кафе ще пиеш, а по-точно как ще бъде поднесено и в какво ще го пиеш. Дълго, късо, двойно, с мляко, със сметана - никой нямаше толкова да обича сутрешното си кафе, ако не беше налято в подходящата чаша.  Така, днес имаме огромно разнообразие от чаши на пазара, което ни дава възможност да изберем най-подходящата за собствената ни персоналност, чаша. Ето 10 от най-изобретателните дизайни на чаши за кафе, всеки от които би допаднал на различен тип човек.

Чаша обектив

Какво по-различно и по-изобретателно от чаша, изглеждаща като обектив на фотографска камера. Освен, че е забавна, тя е и идеалният подарък за всички фотографи и любители на снимките.  „Перфектна за път, удобна за колата, тази чаша - обектив е подходящ подарък за мъжа или жената. 🙂 Абсолютно идентична като дизайн с обектива на професионалните фотоапарати, но с неочаквана добавка – предпазния капак се превръща в чиниика, където можете да държите бисквитката към сутришното си кафе.

Чаша-Обектив

Чаша-Обектив

Левитираща чаша

На пръв поглед обикновена, бяла чаша, но всъщност левитиращата чаша е страшно ефектна и доста функционална, тъй като нейната основа никога не се допира до кухненския плот или до повърхността на масата. Сещате ли се как топлината от горещото кафе съсипва новите мебели и не трябва да забравяте да сложите подложки? Ако притежавате левитиращата чаша със сигурност няма да се сещате. Нейния невероятен дизайн е успял да разреши този проблем. Практична и удобна, тя е страхотен вариант да изпиете сутрешното си кафе, спокойни и отуснати в някое кресло.

Левитираща Чаша

Левитираща Чаша

Чаша-рог

Чашите имат доста дълга история, като първите от тях, още в каменната ера, са правени именно от издълбани животински кости. За наше огромно щастие, цивилизацията се е появила и затова днес не се налага да убием глиган, когато усетим кофеиновата си жажда. Но ако ви допада духа на праисторията и античното, чашата рог е един доста шантав и различен начин да се насладите на топлата напитка.

Чаша-Рог

Чаша-Рог

Чаша, с която не ви трябва лъжичка

Технологиите са създадени, за да направят ежедневието ни по-лесно. Какво по-приятно от това да се лишиш от безкрайното бъркане, целящо разтваряне на нес кафето, протеиновия шейк, горещия шоколад или меда в чая. Практична и много удобна, саморазбъркващата чаша позволява да приготвите вашата напитка само с натискането на един бутон. И ако се притеснявате от това, че докато я носите към хола и едновременно разбърквате, може да я наклоните и разлеете, за наше удобство тя е снабдена и с плътен капак за затваряне. Освен всичко друго, тя може да ви спести и разхода за малките лъжички и да премахне времето за тяхното миене. Още един нейн плюс е, че тя работи на батерии, тоест лесно може да я пренесете на хиляди места, без да се налага да сте близо до контакта. Друго нейно предимство е и това, че се поддържа изключително лесно, благодарение на покритието от неръждаема стомана от външната и страна и термоутойчивият ABS материал от вътрешната страна, който съхранява температурата на кафето ви.

Саморазбъркваща Чаша

Саморазбъркваща Чаша

Чаша-клавиатура

Казват, че няма нищо, което да разсъни съвременния човек повече от кафето разляно по компютърната клавиатура. Е да, това си е факт, но няма и нищо по-щуро от идеята да пиеш от чаша с формата на клавиш от клавиатурата. Освен, че имитира добре позната на всеки, който успява да блокира компютъра си, клавишна комбинация, комплектът чаши „Ctrl Alt Del“ е и невероятно подходящ подарък за комютърните маниаци. Ако обичате компютрите и те са неразделна част от живота ви, тези креативни чаши са един страхотен начин да разнообразите и освежите интериора в стаята и кухнята си.

Чаша Клавиатура

Чаша Клавиатура

Чаша с животно

Повечето хора обичат да пият кафе, ами животните? Как бихте реагирали, ако намерите животинче в чашата си? Вероятно ще усетите неприятна тръпка в корема си, тъй като е буквално страшна изненада да откриеш каквото и да е животно в чашата си. Тук няма място за страх, защото това е страхотна идея да се позабавлявате, с изключение на момента, в който ще трябва да я миете. Чашата с животно е подходяща да предизвикаш изненаданата физиономия на някой приятел. Какво е по-разведряващо сутрин или през скучния следобед, освен шока от подаващото се животно от дълбините на чашата на съквартиранта? От симпатична видра до гигантски паяк, тези чаши могат да съставят цял зоо-комплект, в който да наливате кофеиновата си напитка.

Чаша с Животно

Чаша с Животно

Чаша-батерия

Нека се презаредим в късния работен следобед с едно кафенце. Изтощени и уморени са епитети, които ще забравите, особено с помощта на една гореща енергийна напитка в най-подходящата за целта чаша. Чашата-батерия е топлоизолирана и е готова да ви даде енергия за дълго време.  С голям размер и плътно прилепващ капак, тя е страхотен и изобретателен вариант да сте свежи и презаредени до края на деня или нощната смяна.

Чаша Батерия

Чаша Батерия

Чаша- пожарна аларма

Всяка сутрин първото нещо, което чуваме е алармата. Пищящият сигнал е това, което ни изправя на крака, но това което ни събужда истински е съдържанието на тази оригинална чаша. Надписа „В случай на авария... Почини си!“ напомня, че няма нищо по-важно от спокойствието и нищо по-разтоварващо и ценно от времето, което отделяме, за да се насладим на чаша кафе в забързания следобед.

Чаша Пожарна

Чаша Пожарна

Чаша с форма на кофа за боклук

Странно е, нали, и доста изобретателно. Някой дори биха сметнали за противно да пиеш чудната тонизираща напитка от чаша с форма на кофа за боклук. За някои може да е прекалено шантаво, но не може да не оценим подобаващо идеята за рециклирането. Освен начин да си напомняме, че трябва да живеем по-природосъобразно, интересна е идеята и да видите парата и да вдишате аромата, който идва от вътрешността на тази нестандартна „боклукчийска“ чаша. 🙂

Чаша - Кофа за Боклук

Чаша - Кофа за Боклук

Чаша с форма на спрей

Вие сте човек на изкуството, обичате да пътувате, да рисувате и пиете кафе или други течности? Шансът е малък, но ако сте от тези хора, трябва да внимавате да не объркате спрея с чашата, докато го вадите от сака или чантата. 😀 Чашата с форма на спрей е доста креативна идея. Пригодена идеално за път, тази термо чаша е перфектна за минутите, в които рисувате графити или творите у дома. А и много по-лесно ще освободите въображението си, след като изпиете кафето.

Чаша Спрей

Чаша Спрей

Все още няма коментари...

Остави коментар