Тайната на Пръстена на Настроението

Пръстенът на настроенията е изобретен през 1960-та от Марвин Верник. Верник бил златар и притежавал бижутериен магазин. Той често посещавал свой приятел, който работел като доктор. Един ден, докато той му бил на гости, докторът получил повикване по спешност и Верник го придружил до дома на пациент. Тогава Верник видял, че докторът използва тънка лента от течни кристали, за да измери температурата на пациента и така, случайно му хрумнала идеята за пръстен на настроението. Десет години по-късно пръстена на настоенията става хит в САЩ и заслугите за това се приписват на Джошуа Рейнолдс, който пръв го пуска за масово разпространение.

 

Пръстенът на настроението е с покритие от закалено стъкло, а в самото му ядро има слой от течни кристали, които реагират на измененията в температурата. Въпреки, че пръстенът не може да покаже вашето настроение с научна точност, той в действителност индикира физическата реакция на тялото ви на вашето емоционално състояние. Течните кристални молекули са много чувствителни и започват да сменят позициите си, преплитат се и се въртят, когато температурата на тялото ви се промени. Настъпилите промени в молекулната структура, повлияват на количеството светлина, която се абсорбира или отразява от течните кристали и по този начин пръстенът на настроенията променя цвета си.

Поръчай Пръстен на НастроениетоВътрешната страна на пръстена е като проводник на топлината и когато температурата ви се покачи, молекулите се завъртат в една посока, абсорборат само отделни порции от светлината и заискряват в син цвят. Когато температурата ви падне, молекулите се преплитат в друга посока и абсорбират различни спектри на светлината, като резултатът е отново различен цвят.

Самите цветове, в които се променя, до голяма степен отговараят на емоционалното ви състояние, макар да не могат да го предскажат с абсолютна точност.  Цветовете на пръстена са калибрирани с реалната температура на тялото при различни настроения. Ако се чувствате нормално, температурата ви трябва да е средната за обикновен човек – около 36 градуса. Тогава пръстенът на настоенията ще стане зелен. Но когато се притесните или изнервите, температурата на тялото ви неимоверно се покачва и псътенът става жълт. Така всеки път, когато ви завладее различна емоция, температурата на тялото ви се променя и пръстена индикира това. Ако за момент се замислите за цветовете, в които се променя, ще забележите връзката между температурата на тялото ви и настоението. Връзката между настоението и температурата на тялото ви всъщност обяснява как работи пръстенът.

Макар да не е вълшебен, пръстенът на настоенията е изключително интересен и оригинален подарък, който служи не само за украшение, но и за забава.

Можете да поръчате пръстен на настоението от нашия магазин. При поръчка на два, получавате още един като подарък от Dreboliiki.com. Ако статията ви е била интересна, можете да оставите ваш коментар.

2 Отговори

  1. emilio

    Има ли по-голям размер – т.е. обиколката да е към 8-9см.?

    • За съжаление най-големият размер на пръстените е с обиколка 6,9см. и диаметър 2,2см.

Остави коментар