Често Задавани Въпроси

Плащане

Поръчките от сайта могат да бъдат заплатени по някой от следните начини:

  • Наложен платеж – плащане в брой на куриера, при доставка на поръчката
  • с кредитна или дебитна карта - Предварително заплащане на стойността на поръчката с кредитна/дебитна карта. Транзакциите се обработват от БОРИКА и ePay.bg
  • с ePay.bg - Предварително плащане с кредитна или дебитна карта, регистрирана в системата на ePay.bg
  • с EasyPay - Предварително плащане през каса на EasyPay или пост-терминал (банкомат) на БОРИКА.
  • Директен депозит по сметка – плащане чрез предварително превеждане на стойността на поръчката по нашата банкова сметка. Имайте предвид, че поръчката Ви ще бъде изпратена след като превода постъпи по нашата сметка, което може да отнеме 1-2 работни дни.

Поръчките от сайта се подготвят с услугата „наложен платеж чрез пощенски паричен превод“. За направеното от клиента плащане куриерът издава разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ търговеца от задължението да издава касова бележка.

Законово основание за услугата е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“.

Да. Разписката за приет паричен превод, която се издава на клиента - получател на пратката може да удостовери направената покупка.

Доставка

Срокът за доставка е 1 работен ден (за поръчки, направени до 17:00 часа в работни дни). Доставката до адрес на клиента се осъществява в рамките на работния ден. Ако сте посочили доставка до офис на куриера, може да вземете пратката си от офиса след 09:00 сутринта.

При извънредни ситуации като: влошени метеорологични условия, официални празници и пр. може да възникне забавяне в сроковете за доставка, но това са независещи от нас обстоятелства, за които не можем да поемем отговорност.

В зависимост от избрания начин на доставка, пратките ни се доставят от куриерска фирма Еконт Експрес или Спиди АД.

Без значение от броя на поръчаните артикули и тяхното тегло, цените за доставка на поръчки от сайта са фиксирани:

  • До офис на Еконт: 3,50лв.
  • До адрес на клиент: 5,50лв.

Ако поръчката ви е на обща стойност над 99лв, доставката и е БЕЗПЛАТНА.

Да. Желателно е да отворите пратката в момента на нейното получаване и да проверите съдържанието и за евентуални липси или повреди, настъпили по време на транспорта (като счупване например).

В случай, че установите такива, в присъствие на куриер се свържете се с нас, за да решим проблема.

Поръчки

След като завършите поръчката си на сайта, ще получите email на електронния адрес, който сте оставили за връзка. След като подготвим и изпратим пратката ви, ще получите втори email, който потвърждава, че може да очаквате доставката и в указания срок.

В деня на доставката куриерът, който носи пратката ви, ще се свърже с вас на телефона, който сте оставили при оформянето на поръчката. Ако сте избрали доставка до офис на куриера, ще получите sms, когато пратката пристигне в офиса.

Ако сте получили потвърдителен email, че поръчката ви е изпратена, но не получавате известие от куриерската служба в указания за доставка срок, свържете се с нас на email: support@dreboliiki.com или на телефон 0988960091.

Ако поръчката ви все още не е окомплектована и изпратена, може да я промените. Най-добрият вариант е да ни напишете имейл на support@dreboliiki.com. В имейла уточнете номера на поръчката си и промените, които бихте искали да направите.

Имайте предвид, че ние подготвяме поръчката ви при първа възможност, така че се опитайте да се свържете с нас възможно най-бързо.

Ако поръчката ви все още не е подготвена, ние можем да поправим сгрешените данни. Свържете се с нас възможно най-бързо, за да можем да отстраним грешките навреме.

В противен случай, поръчката ви ще бъде изпратена със сгрешените данни и е възможно да има забавяне с нейната доставка.

Ако поръчката ви все още не е изпратена, разбира се, може да я откажете. Най-добрият начин да го направите е да ни уведомите за това на служебния ни имейл support@dreboliiki.com.

Имайте предвид, че подготвяме поръчката ви при първа възможност, така че се опитайте да се свържете с нас възможно най-бързо.

Връщане и Замяна

Ако продуктът е в състоянието, в което сте го получили (с ненарушена опаковка, с всички придружаващи документи и аксесоари), разбира се може да ни го върнете. За целта, попълнете формата за връщане и замяна на сайта, като поясните дали искате замяна с друг продукт или връщане на парите. От вас се изисква да осигурите безопасния транспорт на връщания продукт, като го опаковате подходящо (както сте го получили) и да го изпратите на адрес:

гр. Търговище, ул. Крали Марко 2-4; Получател: Уеб Маркет Груп ООД

или

гр. Търговище, офис на Еконт „Запад“; Получател: Уеб Маркет Груп ООД

Разходите по връщането на продукта са за сметка на клиента.

Повече информация относно условията за връщане и замяна, както и формата за връщане и замяна може да намерите ТУК.

Ако сте получили грешен или дефектен продукт, най-добрият вариант е да го откажете при прегледа и теста, още при доставката. В случай, че сте забелязали несъответствието след приемане на пратката, трябва да се свържете с нас на телефон 0988960091 или support@dreboliiki.com, за да решим проблема заедно.

Ако грешката е в нас, разходите по доставката за връщането на продукта и/или подмяната му с друг, са за наша сметка.

Други

Да, лесно може да направите корпоративна поръчка при нас. При поръчка на по-големи количества, може да ви предложим и малка отстъпка.

Ако желаете да издадем фактура за фирмата Ви, попълнете данните и (Булстат, МОЛ, адрес по регистрация) в полето "допълнителна информация" при оформянето на поръчката.

Пазете разписката за прием на паричен превод, която ще получите от куриера, защото тя служи като касов бон (за повече информация - Къде е касовият бон?)!

Да. За целта трябва да въведете email-а си на страницата на продукта в полето „Уведоми ме при наличност“. След като стоката е отново налична за продажба в сайта, ще получите известие за това на оставения email.