Забраниха Моноподите за Селфи в Южна Корея

След слухове и спекулации по темата, Министерството на науката и бъдещото развитие в Южна Корея официално забраниха продажбата на неоторизирани селфи стикове. Известните с рестритрикциите, които налагат на населението си, южнокорейски власти, този път наложиха забрана на продажбата на една нестандартна и привидно безобидна стока – стикът за селфита. Нарушителите на забраната могат да се сдобият с глоба от 17 000 паунда, а ако не са в състояние да я платят, законът предвижда дори да влязат в затвор.

Селфи СтикУредът за заснемане на селфита, първоначално широко познат като „самоснимачка“ е добре известен в Южна Корея и придобива широка популярност още през 1990 година. В днешни дни стикът за селфи, на чиито връх се поставя смартфон, се използва за заснемане на мащабни или групови снимки, позволявайки отдалечаване на камерата от обекта на до 1 метър разстояние.

Южнокорейските власти се съмняват че блутут сигнала, излъчван от многобройните устройства може да причини смущения в някои болнични апаратури и твърдят, че са загрижени за последиците за здравето от използването на Bluetooth устройствата. Въпреки доказателствата, bluetooth излъчването, образувано от устройства като камери и смартофни е напълно безопасно за човек, всяко устройство, използващо bluetooth технология трябва да премине специална сертификация в Wireless Telegraphy Act, която да позволи употребата му.

Хората в Южна Корея се съмняват, че това е поредния опит на държавата да наложи ограничения на свободата им онлайн. Новината за забраната за продажба на селфи стикове в Южна Корея предизвика населението да се обърне към чуждестранни продавачи и доставчици, чрез които да се снабдяват с иновативното изобретение по-лесно и на по-ниски цени.

selfi-stik-bannerДокато Южна Корея обявяват бойкот на селфитата, такъв опит бе направен и в Лондон, Англия където след оплакване на футболен фен, беше забранено внасянето на слефи стикове на стадион White Hart Lane. Използването на стиковете вече беше ограничено по време на мачове, но тези, които искат да си направят снимка сред тълпата, вече ще бъдат лишавани от ценното си приспособление за правене на селфита, след получения сигнал. Не става ясна точната причина за това, но имайки предвид отношението на лондончани към правенето на снимки на деца и дори на други хора на обществени места, предполагаме че тя вероятно засяга заснемането на околните, без тяхното изрично желание за това. Така че, ако ходите в Лондон на мач, по добре оставете селфи стика си в къщи, ако не желаете да бъде конфискуван и да си смени собственика.

Селфи Снимка

Все още няма коментари...

Остави коментар